Gijsbert Schrijvers

Created with Sketch.

[vc_row][vc_column width=”2/6″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”4/6″][vc_column_text]

Gijsbert Schrijvers

Geboortedatum: 30-12-1986

Woonplaats:  Katwijk aan Zee

Telefoon: —

E-mail: g.schrijvers@hartvoorkatwijk.nl

Plaats op lijst: 2

Werk: RPOACT ICT  & Hosting Katwijk & KPMG Meijburg

Burgelijke staat: Samenwonend, geen kinderen

Opleidingen: Andreas College Pieter Groen, ICT Academy Leiden, Evault Nederland, Global Knowledge, Dell Nederland, Microsoft

Werkgever verleden: Casema  / Ziggo B.V – ITSP Nederland – BBNed /Tele2 – RTV Katwijk – Bluedome/Basefarm – Peopleware ICT

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Betrokkenheid is belangrijk!

De gemeente Katwijk is een prachtige gemeente om in te wonen en te werken. Als klein jongetje ben ik opgegroeid in Katwijk aan Zee. Verhuisde daarna met mijn moeder en zusje naar Katwijk a/d Rijn. Mijn studentenperiode heb ik doorgebracht in Leiden. Voor veel Katwijkers de grote stad, maar intussen heeft Katwijk met de drie dorpskernen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg meer dan 70.000 inwoners.

Bij Hart Voor Katwijk hoop ik een brug te kunnen slaan tussen de gemeente en haar burgers. Naast mijn baan als systeembeheerder ben ik tevens bestuurslid van VVE Amarant in Rijnsburg. Ik sta voor een duurzame gemeente waar inwoners met veel plezier kunnen wonen.  Mede daardoor wil ik graag voor u als burger iets betekenen.

Zorg voor goedkope gemeente

Het gemeentelijk apparaat werkt niet meer naar behoren. We moeten terug naar de basis, de essentie van een gemeente en bestuur.

Extra functies die de gemeente geld kosten moeten we afstoten. Een goed voorbeeld zijn de startersleningen. De gemeente leent burgers tot 30.000 euro extra als een hypotheek bij een bank niet afdoende is. Na het instorten van de financiële sector in 2008 zijn ook veel burgers in de knoop gekomen met het betalen van de hypotheek. De banken hebben afgesproken geen hoge leningen meer te verstrekken zodat burgers niet meer in de problemen kunnen komen.

Weg met prestige projecten!

We geven veel te veel geld uit aan prestige projecten, iets waar geen Katwijker op zit te wachten. Laten we dit geld de aankomende jaren nuttig gebruiken. Geen grote investeringen in Mega bibliotheken.

Zorg voor goede zorg…

Met het in werking treden van het Sociale Domein en de nieuwe participatiewet vallen nog steeds veel mensen tussen wal en schip. Geld is hard nodig. Daarom een goedkope gemeente met goede zorg voor onze oudere.

Afsluiting

Een prachtige uitspraak van Youp van ’t Hek was eens:

Vind je het gek dat mensen de politiek niet meer serieus nemen, als de politiek ‘de mensen’ niet meer serieus neemt!

Politiek bedrijven doe je met je hart, en Hart Voor Katwijk klopt!

Ik zal de aankomende jaren weer voor u klaar te staan, dat kan natuurlijk niet zonder uw steun.

Gijsbert Schrijvers

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]