Arriënne Ouwehand

Created with Sketch.

[vc_row][vc_column width=”2/6″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”4/6″][vc_column_text]

Arriënne Ouwehand

Geboortedatum: 4 februari 1966

Woonplaats:  Katwijk

Telefoon: 06-23558650

E-maila.ouwehand@hartvoorkatwijk.nl

Plaats op lijst: 7

Werk: Leerkracht basisonderwijs sinds 2014

Burgelijke staat: Gehuwd, 2 dochters

Opleidingen: HBO Bachelor of Education 2011-2014, HBO Bedrijfskunde 1e jaar 2012, verschillende opleidingen gerelateerd aan het bankwezen.

Arbeidsverleden: Rabobank Katwijk 1984-2010

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Eerst denken dan doen!

Mijn naam is Arriënne Ouwehand en ik ben 51 jaar. Ik ben in Leiden geboren maar in Katwijk getogen. Woonde eerst in de Hoornes en daarna ben ik verhuisd naar Rijnsoever. Nu woonachtig in de Zuid.

Vier jaar geleden werd ik uitgenodigd door een kennis om eens in de keuken voor Hart voor Katwijk te komen kijken. Ik studeerde toen en had wel wat tijd over. Ik vind het interessant om betrokken te zijn bij het opstellen van een verkiezingsprogramma. Het verkiezingsprogramma van Hart voor Katwijk ondersteun ik dan ook volledig. Inmiddels ben ik penningmeester van HVK. Waarschijnlijk vind ik het toch lastig om na zoveel jaar bankwezen de centjes los te laten J.

Daar heeft de gemeente Katwijk geen last van. Die centjes loslaten bedoel ik. Ik denk dan alleen al aan de bibliotheek/muziekschool. Wat een geld wordt daaraan uitgegeven! En beide instanties hebben al een pand. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat er steeds minder fysieke boeken worden uitgeleend en daarvoor dus niet meer maar minder ruimte nodig is. De beoogde locatie is al helemaal een ramp, zeker voor mensen uit Rijnsburg en Valkenburg. Of lezen die soms niet?

Dan het uitbreiden van het gemeentehuis. Is er al goed naar de toekomst gekeken? Er kan steeds meer digitaal geregeld worden en een groot gebouw is straks waarschijnlijk overbodig. Mooi voorbeeld hiervan is de Rabobank. In 2002 een enorm gebouw neergezet, nu staat het te koop omdat het te groot is onder andere vanwege de digitalisering.

Of het Andreasplein in Katwijk. Voor de zoveelste keer wordt dit aangepast. Het mag weer wat kosten allemaal.

Tripodia, ook een mooi voorbeeld. Het enige “theater” in Katwijk. Dit pand is inmiddels ook verkocht. Waar moeten de gebruikers naar toe? Waar kunnen de verschillende voorstellingen nu worden opgevoerd? Moeten al die verenigingen uitwijken naar Noordwijk? En de concerten die daar worden gegeven dan? Er komen iedere keer veel mensen op af, ook dat is de nek omgedraaid.

Katwijk is een fijne gemeente om te wonen, maaar ik vind wel dat er beter moet worden nagedacht over de manier waarop het belastinggeld van de Katwijkers wordt uitgegeven.

Kortom: eerst denken dan doen!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]