Hart Voor Katwijk: Tarief ‘Katwijk rijd(t) mee’ voorlopig niet verhoogd

Created with Sketch.

Hart Voor Katwijk: Tarief ‘Katwijk rijd(t) mee’ voorlopig niet verhoogd

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen die Hart Voor Katwijk het college stelde over de plots verhoogde bijdrage van gebruikers van Katwijk rijd(t) mee, heeft het college geantwoord dat deze verhoging op dit moment niet wordt doorgevoerd. B en W reageert: “We zijn door het Welzijnskwartier niet op de hoogte gesteld van de voorgenomen prijsverhoging. Inmiddels zijn we gezamenlijk overeengekomen deze op dit moment nog niet door te voeren. We gaan met elkaar in gesprek over de achtergrond van deze verhoging en wat hiervoor de juiste oplossing is.”

De eigen bijdrage aan de Wijkhopper zou eind oktober met 50% verhoogd worden, van € 1,00 naar € 1,50. Het Welzijnskwartier gaf als reden van de verhoging aan dat ze “het prijsverschil tussen de wijkhopper en het Automaatje meer op elkaar af te willen stemmen”.
“Een buitenproportionele kostenverhoging met een absoluut niet plausibele reden”, aldus Leon Krijgsman, die blij is met het besluit van het college. “De prijsstijging zou er zelfs voor gezorgd hebben dat de Wijkhopper in sommige gevallen zelfs duurder zou kunnen zijn als de Regiotaxi. Het project zou daarmee volledig haar doel voorbijschieten.
Gelukkig ziet het college dat ook in. We wachten af wat er uit de gesprekken komt want verhoging voor uiterlijke schijn slaat echt nergens op.”