Woningen in ‘De Noord’ krijgen geen 3e afvalcontainer

Created with Sketch.

Woningen in ‘De Noord’ krijgen geen 3e afvalcontainer

Een 3e container erbij?! Liever niet! Hart Voor Katwijk vroeg vorig jaar al aandacht voor de situatie in “De Noord”. De meesten mensen kunnen daar geen extra container kwijt. Er is geluisterd! In het nieuwe plan is er speciaal voor de wijk een uitzondering gemaakt.

Op de kleine plaatsjes en tuintjes van de meeste woningen in de wijk is er nauwelijks al plaats voor 2 containers. Laat staan dat er ook nog een extra bijkomt voor het scheiden van plastic! Bewoners reageerden dan ook – geheel terecht volgens Hart Voor Katwijk – verbouwereerd en boos op het nieuwe plan van het college. Opmerkingen als “Ik laat de containers op straat staan” en “Mag ik dan de groen container weggooien?!” stroomden binnen op diverse sociale media.
De fractieleden hoorden dezelfde opmerkingen van bewoners in de wijk zelf.

In het nieuwe plan “Anders inzamelen” is er voor de wijk nu een uitzondering gemaakt. Dit betekent dat alleen de nieuwe PMD container voor plastic, melkpakken en blik verplicht is. Daarnaast gaan er voor rest-afval en GFT-afval gaan er ondergrondse containers komen.