HVK verbaast over conclusie avondopenstelling Milieustraat

Created with Sketch.

HVK verbaast over conclusie avondopenstelling Milieustraat

De fractie van Hart Voor Katwijk is hoogst verbaast over de conclusie die het college trekt uit de pilot van de avondopenstelling van de Milieustraat. Deze pilot is afgelopen jaar gehouden naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad.

Het college zegt in haar brief dat een eerste conclusie zou zijn om de avondopenstelling niet voort te zetten vanwege het beperkte animo. Heel bijzonder vindt HVK omdat het eigen handelen van het college tot deze conclusie lijdt.

Doel van de pilot was onder andere, zo stellen B&W,  om de bezoekers te spreiden over de dagen. Om vervolgens te lezen dat “de start is uitgesteld vanwege de grote drukte op de milieustraat en lange rijen die ontstonden.” is dan volgens HVK ook niet te rijmen.

Verder is besloten de proef toch ‘low profile’ op te starten en beperkt te communiceren.
Om daarna te concluderen: ‘De beperkte communicatie heeft er mogelijk mede toe geleid dat het aantal bezoekers beperkt is gebleven.’

Hart Voor Katwijk vindt dat deze pilot op deze manier geen serieuze kans heeft gehad en heeft het college gevraagd of zij “het met hen eens zijn dat de afgelopen testperiode niet representatief is geweest om de door u aangedragen conclusies te trekken en het daarom logischer is de pilot met dezelfde openingstijden, gedurende het hele jaar, maar wel met een duidelijke communicatie, te verlengen.”