HVK en Fractie Smits: NU stoppen met werkzaamheden Valkenburg !

Created with Sketch.

HVK en Fractie Smits: NU stoppen met werkzaamheden Valkenburg !

Hart Voor Katwijk en Fractie Smits vragen het college om per direct de werkzaamheden van de aanleg van de tijdelijke N206 bij Valkenburg stil te leggen.
Aanleiding hiervoor is de uitkomst van het onderzoeksrapport van KatwijkSmartVillage, naar de zogenaamde “Beaumix” die Boskalis gebruikt.

De “beaumix” zou volgens de normen schone, gerecyclde bouwgrond moeten zijn. Het rapport laat echter alarmerende uitkomsten zien. Zo zijn er in monsters te hoge concentraties chroom, cadmium, koper, nikkel en zink gevonden.

Katwijk Smart Village heeft het college op de hoogte gebracht van het onderzoeksrapport en direct vragen gesteld over de situatie. Gijsbert Schrijvers (HVK) en Nelly Smits (Fractie Smits) gaan echter direct verder en eisen dat de werkzaamheden direct stoppen, totdat er onafhankelijk onderzoek gedaan is.

“De uitkomst van de onderzoeken toont onomwonden aan dat de concentraties zware metalen, die in de bodemmonsters gevonden zijn, niet aan de samenstellingseisen volgens het Uitvoeringsbesluit Meststoffenwet voldoen’, aldus Schrijvers. “Stoppen en écht goed onderzoek is wat er nu moet gebeuren. Met deze kennis kunnen we toch niet anders? De gezondheid van mens, dier en milieu is hier in het spel”.