Uit ons hart gegrepen: Ondernemers De Burgt lanceren cultuurhuiskatwijk.nl

Created with Sketch.

Uit ons hart gegrepen: Ondernemers De Burgt lanceren cultuurhuiskatwijk.nl

Als enige partij in de Katwijkse gemeenteraad zegt Hart Voor Katwijk ook daadwerkelijk: Blijf van de Burgt af! Laat de ondernemers met rust. De andere partijen vinden het allemaal erg sneu en vervelend maar geven de wethouder vervolgens wel gewoon groen licht om verder te gaan met de plannen van een nieuw Cultuurbedrijf .

Een plan dat onder de meeste culturele bedrijven, verenigingen, stichtingen en andere clubs in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg nauwelijks draagvlak heeft.
Sterker nog: er is al een langere tijd een initiatief voor een Cultuurcentrum met diverse partijen maar de wethouder heeft schijnbaar zijn zinnen op zijn eigen plan gezet. De bibliotheek en K&O lijken heilig verklaard in de kantoren aan de Zeeweg.

De ondernemers van de Burgt hebben nu de handen in elkaar geslagen en hebben cultuurhuiskatwijk.nl gelanceerd. In combinatie met een actuele facebookpagina, laten ze via deze site zien wat de activiteiten in de Burgt zijn, stellen ze vragen, geven aan wat volgens hen de mogelijkheden en kansen zijn voor het cultuurhuis Katwijk in combinatie met De Burgt.

Op politiek vlak gaat Hart Voor Katwijk ook actie ondernemen. Zo komen wij met een amendement waarin wij het college verzoeken de blik te richten op een breder aanbod van cultuur, samen met de initiatiefnemers die zich al hebben gemeld. En gebruik te maken van particuliere en/of commerciële aanbieders en deze als serieuze gesprekspartners in een zoektocht naar een goede locatie en goede samenwerking om een Cultuurbedrijf te vormen MET en VOOR iedereen.

In de gemeenteraad is toegezegd in gesprek te gaan met de ondernemers in de Burgt. Tot op heden is daar nog niets van gekomen. “Wethouder Jacco Knape van de SGP is verantwoordelijk voor dit dossier en heeft tot nu toe de gemeenteraad nog niet weten te overtuigen, maar ons als ondernemers al helemaal niet., aldus één van de ondernemers in de Burgt.