Centraal maakt mondkapjes voor de Voorraadkast

Created with Sketch.

Centraal maakt mondkapjes voor de Voorraadkast

Naar aanleiding van het initiatief van Hart Voor Katwijk om mondkapjes te maken en beschikbaar te stellen aan onder andere de Voorraadskast, heeft wijkservicecentrum Centraal in Rijnsburg toegezegd te willen helpen. Erna en Maartje, twee deelnemers van Centraal (Gemiva/Het Raamwerk) hebben de afgelopen week enthousiast de handen uit de mouwen gestoken. Dit heeft geresulteerd in een eerste levering van stoffen, wasbare mondkapjes die dinsdag overhandigd zijn aan de beheerder van de Voorraadkast, Co Viele.

“Dit is toch een prachtig voorbeeld van elkaar in de maatschappij helpen”, aldus Leon Krijgsman, raadslid namens Hart Voor Katwijk. “De deelnemers van het wijkcentrum zijn trots dat ze iets maken dat er toe doet, dat ze voor een goed doel bezig zijn. Het goede doel kan vervolgens de mensen die ze al helpen, blij maken met een duurzaam mondkapje die ze normaliter niet zouden kunnen kopen.”
Erna en Maartje, die samen verantwoordelijk zijn voor het maken van alle kapjes, zeggen door te gaan zolang het moet. “Wij kunnen dit toevallig goed en we zijn blij dat we andere mensen daarmee kunnen helpen”, aldus twee enthousiaste dames. De volgende lading is dus binnenkort te verwachten.

foto boven: Erna, Maartje en Leon bij wijkcentrum Centraal
foto onder: de mondkapjes in de nieuwe koffiekamer van de Voorraadkast