Project Locatie Valkenburg kleutergekladder

Created with Sketch.

Project Locatie Valkenburg kleutergekladder

Er was ons een een belofte gedaan bij de sluiting van het Marine Vliegkamp Valkenburg, Hart Voor Katwijk herhaalt het nog maar eens:
Er komt een Vermeer op de markt”.
Maar dat is verre van waar, het is niks meer dat het overkladderen van een groen gebied, want er komen 5600 woningen en flats.

Even terug in de tijd: Katwijk kwam in verzet tegen Leiden, die wilde 10.000 woningen, het Rijk kwam met 3.500 en het compromis werd 5.000 woningen.
En zelfs dáár gaat de CU wethouder uit Katwijk in 2020 nog eens met 600 overheen! Wat zijn de afspraken die in het verleden zijn gemaakt met de raad nu nog waard? Blijkbaar helemaal niks. Hart Voor Katwijk kan er niet bij!

Het college komt met voorstellen waarin staat “de gemeente wil graag snel woningen in een kwalitatief mooi wijk op PLV realiseren omdat dit in het belang is van de gemeenschap van Katwijk” Maar profiteren onze inwoners hier wel van?

De huizenbezitter is de sigaar. Slechts tot 25% van de woningen is voor de Katwijker bedoeld. Er is dus waarschijnlijk onvoldoende toewijzing van de woningen. We bouwen voor de regio, met tot gevolg een prijsdaling van de huizenprijzen in de rest van Katwijk. Naast de grote woonwijk heeft inmiddels ook de Coronacrisis nog een sterk effect op de huizenmarkt. 

De burger krijgt minder groen, maar wel meer beton. Jaarlijks krijgen we in Nederland een stad van 100.000 mensen aan immigranten erbij. Dáár wordt er dus eigenlijk voor gebouwd. Dat we voor de Katwijker bouwen is dus je reinste kiezersbedrog. Die extra 600 woningen kunnen wettelijk niet eens aan Katwijker worden toebedeeld. Daarnaast krijgen we te maken met meer luchtvervuiling en teveel extra stikstof, daarvoor zorgt dan het verkeer dat enorm toeneemt.

De gemeenteraad van Katwijk stemt in meerderheid voor met alle plannen en mondsnoerende en verlammende samenwerkingsovereenkomsten met het Rijks Vastgoed Bedrijf.
Immers Durf wil huizen bouwen voor de jongeren, de VVD is zelfs 180 graden gedraaid en wil volop gaan bouwen voor Leiden, het CDA horen we niet meer en de CU en SGP maken hun eigen achterban juist kleiner met deze stad.

En dan als coalitie blijven verkondigen dat je er voor de burger bent. Dalingen van huizenprijs, meer luchtvervuiling, meer woningen voor de regio, meer verkeer en meer beton. En maar bouwen, bouwen, bouwen voor een ander. Nogmaals, Hart Voor Katwijk kan er niet bij.