Rode loper slaat als een tang op een varken

Created with Sketch.

Rode loper slaat als een tang op een varken

Vorige maand diende de ChristenUnie samen met Hart Voor Katwijk een motie in om alle strandafgangen beter bereikbaar te maken voor hulpdiensten. In de motie werd uitgegaan van een parkeerverbod voor fietsers.

In grote lijnen heeft het college de motie blijkbaar naast zich neergelegd. Het verwijderen van fietsen zou onmogelijk zijn en het college gaat meer inzetten op fietscoaches en belijningen. Tot onze grote verbazing ligt er nu een rode loper, ook wel een rood tafelkleed, op de strand afgangen.

Hart Voor Katwijk vraagt zich oprecht af waar het college mee bezig is. Waar is het college mee bezig? Deze basisschool-aanpak kan toch niet serieus genomen worden? Als dit de manier is waarop er met aangenomen moties van de gemeenteraad wordt omgegaan, dan kunnen we in Katwijk onze borst nat maken! Daarnaast is het niemand ter plekke duidelijk waar dit lapje rode kleed (de afgangen zelf zijn veel langer dan het tapijt) voor bedoeld is. Vervelende bijwerking in deze tijd is dat ongewild het signaal van “Welkom op het strand” wordt afgegeven aan bezoekers. Deze oplossing slaat dus als een tang op een Varken.

Hart Voor Katwijk zal in overleg gaan met de ChristenUnie over de uitvoering van deze motie door het college. Voor de zoveelste keer is dit weggegooid geld!