Geen tijdelijke zondagsopenstelling winkels

Created with Sketch.

Geen tijdelijke zondagsopenstelling winkels

Hart Voor Katwijk heeft samen met de VVD tijdens de raadsvergadering op donderdag 11 juni een motie ingediend om het college te verzoeken met winkeliers in gesprek te gaan om gezamenlijk op zoek te gaan naar een vorm van tijdelijke openstelling op de zondag om het winkelend publiek zoveel mogelijk over de week te spreiden. DURF, PVDA, D66 en Fractie Smits hadden bij het indienen al ondertekend en ondersteunden de motie.

Ondanks dat wethouder Knape (SGP) heeft aangegeven dat hij ondernemers in deze coronacrisis meer ruimte wilt geven om te ondernemen, lieten CDA, CU en SGP het afweten om deze kans aan te pakken om ondernemers in deze bijzondere tijd te helpen.

Het is ontzettend jammer dat de keuzevrijheid van de ondernemers wordt ontnomen. Veel ondernemers kunnen dit steuntje in de rug gebruiken. Daarnaast zal de schatkist op minder mooie dagen beter gevuld worden als de parkeergarage op zondag zijn inkomsten trekt uit winkelend publiek met het aankomend betaald parkeren.

Hart Voor Katwijk betreurt het dat een partij als het CDA – met grote woorden dat ze ondernemers willen steunen – hier de ondernemers hun keuzevrijheid niet gunt. We hadden wat minder C en meer D verwacht.

Na stemming werd de motie met 1 stem verschil, 16 tegen 17 afgewezen.