Hart Voor Katwijk wil handhaving op geluidsoverlast motoren

Created with Sketch.

Hart Voor Katwijk wil handhaving op geluidsoverlast motoren

De afgelopen dagen is het weer behoorlijk zonnig en trekken mensen er (toch) meer op uit. Niet alleen wandelend of op de fiets maar ook in grote groepen op de motor. Met name de duin- en bollenstreek is een populaire omgeving om in groepen te rijden.
De afgelopen periode ontving de fractie van Hart Voor Katwijk behoorlijk wat meldingen van geluidsoverlast. Met name overlast door motoren die in het weekend en doordeweeks bewoners wakker maken of hinderen met het volume van de knalpijpen. Veelal betreffen dit motoren met een aangepaste knalpijp welke niet (goed)gekeurd zijn door het RDW. Hart Voor Katwijk heeft daarom het college een aantal vragen.

De gemeente heeft sinds kort de mogelijkheid tot handhaven op dit soort verkeersoverlast. Daarvoor moeten BOA’s getraind worden waarbij ze een specialisme krijgen op dit gebied. HVK vraagt het college of Katwijk dergelijke BOA’s inmiddels in dienst heeft of er mee bezig is en of er gerichte controles op overlast plaats vinden.

De gemeente beschikt over de mogelijkheid om een controle op geluidshinder op te starten. Dit gebeurt in samenwerking met de politie. Deze zal i.s.m. de politie moeten worden opgestart. Of en wanneer een dergelijke actie door gemeente gaat worden uitgevoerd om zo de overlast terug te dringen, is ook een van de vragen.