Regenboogvlag wappert bij gemeentehuis

Created with Sketch.

Regenboogvlag wappert bij gemeentehuis

Een bijzonder moment; het hijsen van de regenboogvlag tijdens ComingOutDay, in de tuin van het gemeentehuis. Eindelijk zet de gemeente zich óók op deze manier actief in voor de emancipatie van de LHBTI+ gemeenschap maar vooral voor het uitgangspunt

“Iedereen mag en moet zichzelf kunnen zijn”.

Wethouder Corine van Starkenburg hees, in het bijzijn van ruim 40 aanwezigen, de kleurige vlag in top. Daarna schoof iedereen aan bij het speciaal door de gemeente georganiseerde Regenboog-Ontbijt. Onder het genot van een broodje, sapje en koffie sprak men met elkaar over (persoonlijke) ervaringen en ideeën rondom de acceptatie en emancipatie in de gemeente.

Al met al een grote stap in de gemeente om tot een maatschappij te komen waarin iedereen elkaar accepteert en respecteert.