Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers kunnen lokaal stemmen bij Provinciale Staten verkiezingen

Created with Sketch.

Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers kunnen lokaal stemmen bij Provinciale Staten verkiezingen

Tijdens de komende Provinciale Staten verkiezingen kunnen inwoners van Katwijk een lokaal geluid laten horen.  Anita van Ginkel-Lanting (Hart Voor Katwijk) staat op de 4e plaats van Lijst 16 , de Lokale Partijen Zuid Holland (LPZH).

Steeds meer kiezers zijn de landelijke politici moe. Ze blijven de media domineren maar zijn niet verkiesbaar. Een boel gepraat vanaf de Haagse stoelen om de eigen partij provinciaal zo groot mogelijk te laten worden. Praten maar nauwelijks luisteren.

In Katwijk zijn steeds duizenden lokale stemmen uitgebracht bij de gemeenteraadsverkiezingen. Van Ginkel hoopt dan ook dat de lokale kiezer lokaal blijft stemmen. Om ook Katwijkse belangen die de inwoners rechtstreeks raken, in de provincie naar voren te brengen. Om tegenwicht te geven aan al die onbekende provinciale politici die op de slippen van hun landelijke lijsttrekkers binnengekomen, zonder zich nu te hoeven verantwoorden voor hun daden maar wel beslissen over Katwijkse zaken. Denk aan een zeejachthaven, een ondertunneling van de N206, het “Katwijk op de schop” voor het openbaar vervoer.

“Een stem op de LPZH betekent een stem op iemand die de lokale politiek in de provincie brengt. Iemand die u, anders dan die landelijke kopstukken, wèl kunt benaderen voor het oplossen van  problemen met de overheid. Iemand die uw gemeente en buurt waarin u leeft goed kent.”, aldus van Ginkel.

Naast Hart Voor Katwijk, zijn er nog 13 andere lokale partijen uit Zuid Holland die samen deelnemen aan de LPZH.