Burgerlid Moonen Hart Voor Katwijk geïnstalleerd

Created with Sketch.

Burgerlid Moonen Hart Voor Katwijk geïnstalleerd

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 31 mei is Björn Moonen, burgerraadslid voor Hart Voor Katwijk, geïnstalleerd. Björn stond bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen op de vierde plaats op de kieslijst.

Doordat alle partijen voor commissievergaderingen sinds twee weken een voorzitter leveren, mogen zij dit compenseren door een extra burgerlid toe te laten. Voor Hart Voor Katwijk is de heer Moonen het eerste burgerlid.
Een amendement om af te spreken dat nieuwe burgerleden minimaal op een kieslijst van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen heeft gestaan, heeft het tijdens de vergaderingen niet gehaald. Hart Voor Katwijk wilde met dit amendement voorkomen dat “Jan en Alleman” als burgerlid voorgedragen kan worden.