Hart Voor Katwijk wil stabiele coalitie met breed draagvlak

Created with Sketch.

Hart Voor Katwijk wil stabiele coalitie met breed draagvlak

Hart Voor Katwijk is niet verrast dat de coalitieonderhandelingen zijn gestrand.

De vorige onderhandelingspoging werd er niet serieus gekeken naar door Hart Voor Katwijk voorgestelde combinaties. Het zoeken naar een “breed draagvlak”, sterk naar buiten uitgedragen als motief, werd juist niet gedaan. Er werd een toneelspel opgevoerd om Hart Voor Katwijk er buiten te houden. Onbegrijpelijk dat er werd gekozen voor splinterpartijen en verliezende partijen.

 

De bibliotheek was de kapstok van de beoogde coalitie, niet de uitslag van de verkiezingen.

Hart Voor Katwijk herhaalt ook voor deze formatiepoging haar eerdere advies en is voorstander van een coalitie die bestaat uit op zijn minst twee of drie christelijke partijen (voorkeur twee) en de twee lokale partijen: het linkse GemeenteBelangen en het rechts liberale Hart Voor Katwijk.

Hiermee wordt zowel een breed draagvlak bereikt als ook garantie gecreëerd voor een stabiele coalitie. In deze coalitie is een balans tussen christelijke en niet-christelijke waarden en normen én een balans tussen linkse (GB, CU en/of CDA) en financieel behoudende partijen (SGP, Hart Voor Katwijk). 

 

Hart Voor Katwijk wijst er nog eens op dat de christelijke partijen hun raadsmeerderheid te danken hebben aan louter restzetels en de overige partijen instabiel, onervaren zijn of slechts 1 zetel hebben.