Motie Hart Voor Katwijk “Bewaakte fietsenstalling” aangenomen

Created with Sketch.

Motie Hart Voor Katwijk “Bewaakte fietsenstalling” aangenomen

De bewaakte fietsenstalling aan de Boulevard gaat er komen!  De motie van Hart Voor Katwijk is tijdens de raadsvergadering van 17 mei aangenomen. De gemeenteraad stemde unaniem in met het voorstel. Daar waar het voorstel vorig jaar niet kon rekenen op een meerderheid, heeft Hart Voor Katwijk nu wel – in de tweede maand van de nieuwe raadsperiode – al een succes op zak!

Wat Hart Voor Katwijk betreft kan de proef dit zomerseizoen nog starten. Er gaat samengewerkt worden met Biesieklette, een ervaren stallenbeheerder en exploitant die in regio Haaglanden inmiddels 50 stallingen heeft.
“Met name het sociale aspect van Biesieklette is wat dit plan bijzonder maakt. Door mensen met een uitkering in te zetten en ze een werktraject en interne trainingen aan te bieden, helpen zij mensen aan regulier werk.”, aldus Gijsbert Schrijvers.

Afgelopen jaar is de diefstal van fietsen op en rondom de Boulevard in Katwijk schrikbarend toegenomen. De komst van een dergelijke stalling is wat dat betreft dus zeker een uitkomst. De eerste gesprekken voor een snelle uitvoering van het plan zijn inmiddels gepland.

 

Gijsbert Schrijvers tijdens het indienen van de motie