Hart Voor Katwijk ontvangt Henk van Putten Prijs 2018

Created with Sketch.

Hart Voor Katwijk ontvangt Henk van Putten Prijs 2018

Donderdagavond ontving raadslid Gijsbert Schrijvers van Hart Voor Katwijk de Henk van Putten aanmoedigingsprijs in het Leidse stadhuis. Een bijzonder moment omdat dit de eerste keer is dat het COC in Leiden de prijs aan iemand buiten de stad geeft. Hart Voor Katwijk heeft de prijs met luid applaus in ontvangst genomen.

Gijsbert ontving de prijs voor zijn inzet om in Katwijk de regenboogvlag uit te hangen op het gemeentehuis tijdens coming-out day. Het lukte Hart Voor Katwijk niet om de vlag op het gemeentehuis te hangen, maar met steun van de volledige oppositie (KiesKatwijk, GemeenteBelangen, DL, PvdA, D66 en de VVD) kwam er na 2 raadsvergaderingen ook steun bij van het CDA om de vlag aan de overkant van het gemeentehuis te hangen.

Schrijvers vertelde in zijn toespraak: “Er moet in de gemeente Katwijk nog veel gebeuren op het gebied van homo-emancipatie. Er vallen nog steeds veel gezinnen uit elkaar en dat is erg maar vooral onnodig. Gelukkig hangen in Katwijk inmiddels veel mensen ook zelf de vlag uit tijdens coming-out day en dat helpt enorm met de acceptatie”.

De Leidse homoprijs wordt elk jaar uitgereikt aan een Leids persoon of vereniging die zich inzet voor acceptatie en respect voor de LHBTI+ gemeenschap. Dit jaar viel de uitreiking samen met het 50 jarig bestaan van de Leidse Homo beweging.

Leidsch Dagblad