We stemmen in met Rijnlandrout…en nú doorpakken met de N206.

Created with Sketch.

We stemmen in met Rijnlandrout…en nú doorpakken met de N206.

Donderdag 18 januari is de Rijnlandroute in de gemeenteraad behandeld en opnieuw bleek dat de provincie geen concessies meer wil doen voor het gedeelte dat door onze gemeente loopt. Zoals ik in de commissie ook al aangegeven heb, zijn wij van Hart Voor Katwijk niet heel ontevreden dat de provincie haar plannen gewoon gaat uitvoeren.

 

Wel reuze jammer dat er voor de Valkenburgse ondernemers geen gehoor meer was bij de provincie. Zij wilden graag doorzichtige geluidschermen. Maar het voordeel is wel dat het een 80 km weg blijft en geen 50 km weg. Ook een voordeel is dat er meer afstand moet worden gehouden met bebouwing langs dit traject dan bij een 50 km weg.
Daarbij is de verkeersafhandeling veel te traag bij 50 km waardoor je opnieuw een probleem zou creëren.
Hart Voor Katwijk was er al van overtuigd dat de provincie haar plannen gewoon zou uitvoeren. Ook de aanbesteding is al in september geweest dus wij vonden het onzinnig om nog te proberen de provincie (na jaren van onderhandelen) op andere gedachten te krijgen zoals Jaap Haasnoot van KiesKatwijk gedaan heeft.
Wij zijn dus van mening dat we het plan van de provincie maar moeten omarmen en als gemeente Katwijk nú vol moeten inzetten op de Duinvallei en regionaal op de “Pioniersbaan” (noordelijke rondweg).

Aad Oosterlee
Hart Voor Katwijk

Hart Voor Katwijk motie