Hart Voor Katwijk ondersteunt alternatief voorstel Hoofdstraat Valkenburg.

Created with Sketch.

Hart Voor Katwijk ondersteunt alternatief voorstel Hoofdstraat Valkenburg.

Hart Voor Katwijk was aanwezig bij de infoavond in De Peuk georganiseerd door Valkenburgers over de inrichting van de  Hoofdstraat. Het college gaat deze straat aanpassen. Eerdere inspraak (in juni) van de bewoners heeft niet geleid tot aanpassing van het voorstel (in oktober). Daarna zijn een aantal inwoners bij elkaar gaan zitten en hebben nagedacht hoe de Hoofdstraat anders en vooral veiliger voor fietsers en voetgangers in te richten is.

Vooral bij de Hoogvliet is het druk en onoverzichtelijk. Het voorstel is dan ook om de supermarkt óók vanaf de andere kant bereikbaar te maken en de parkeerplaatsen aan de voorkant weg te halen. Door het aanleggen van versmallingen (zoals nu ook al in de straat zijn te vinden) kan de snelheid op een aantal drukke plaatsen geremd worden.
De fractie van Hart Voor Katwijk, als enige naast de PvdA tijdens deze avond aanwezig, vindt het een prima alternatief plan voor de Katwijkerweg/Hoofdstraat. We zijn benieuwd welke onderdelen, die uit het hart van de maatschappij komen, worden overgenomen door het college.