Van Ginkel voert verfrissende lijst Hart Voor Katwijk aan

Created with Sketch.

Van Ginkel voert verfrissende lijst Hart Voor Katwijk aan

Hart Voor Katwijk heeft tijdens een ledenvergadering fractievoorzitter Anita van Ginkel gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De grootste oppositiepartij heeft na de eerste raadsperiode van vier jaar nog steeds het volste vertrouwen in Van Ginkel.

Naast de eerste plaats zijn door de leden ook de nummers twee tot en met zeven van de lijst gekozen. Hart Voor Katwijk presenteert een lijst waarbij er ruimte is voor ervaring en nieuwkomers.

Op de tweede plaats staat Gijsbert Schrijvers (Rijnsburg). Hij is gemeenteraadslid voor de partij en heeft zich onder andere veel bezig gehouden met zaken rondom de WMO, ondergrondse containers in Rijnsburg en de jeugdzorg.

Op nummer drie staat nieuwkomer Leon Krijgsman (Katwijk aan Zee). Een ondernemer die o.a. ook actief is in de SchoolKunstCommissie en culturele vlak. Krijgsman heeft in de loop der jaren een groot netwerk in het verenigingsleven opgebouwd.

De huidige voorzitter Björn Moonen (Katwijk aan den Rijn) staat op plaats vier. Moonen is al vanaf de oprichting betrokken en kent de partij en de Katwijkse politiek goed. Huidig raadslid Aad Oosterlee is een vierde plek aangeboden maar hij kon zich daar om persoonlijke redenen helaas niet in vinden. Uiteindelijk hebben de leden besloten hem niet op de kieslijst te plaatsen. Er is gekozen voor een zorgvuldige mix van ervaren raadsleden en nieuwe kandidaten die staan te popelen om zich voor de inwoners van de Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg in te gaan zetten.

De kandidatenlijst van Hart Voor Katwijk tot nu toe:o

  1. Anita van Ginkel
  2. Gijsbert Schrijvers
  3. Leon Krijgsman
  4. Björn Moonen
  5. Rodney Verhaegh
  6. Robert-Jan Minnee
  7. Arrienne Ouwehand

In een volgende ledenvergadering worden de plaatsen 8 en verder vastgesteld.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het verkiezingsprogramma. Anita van Ginkel, overigens de enige vrouwelijke lijsttrekker in Katwijk, is trots op de lijst met mensen. “Het is een mooie lijst met een grote verscheidenheid aan mensen met diverse achtergronden en uit verschillende dorpskernen. Met deze kandidaten, die stuk voor stuk de kwaliteiten bezitten om namens onze partij in de gemeenteraad te zitten, gaan we onze campagne voeren. We bereiden ons voor om groter te worden. Want er moet nog een heleboel gebeuren in onze gemeente. Gelukkig zien steeds meer inwoners dat ook! ”

We waren als partij van plan om met de eerste 8 kandidaten naar buiten te treden. De verklaring van Aad Oosterlee om zijn aangeboden plek niet in te nemen is van persoonlijke aard, dat respecteren we. De ledenvergadering heeft na die verklaring het besluit genomen om de lijst te vullen met de andere kandidaten. Dat we Aad in het bijzonder danken voor zijn enorme inzet de afgelopen periode spreekt voor zich. Hij is één van de krachten geweest bij de start van onze mooie partij.