Steeds meer maatregelen i.v.m. toenemende fietsendiefstal

Created with Sketch.

Steeds meer maatregelen i.v.m. toenemende fietsendiefstal

Als het zo doorgaat, dan loopt het de spuigaten uit! Steeds meer fietsen worden er (op klaarlichte dag) gestolen. Met name de elektrische fietsen zijn gewild onder de dieven. In het centrum van Katwijk aan Zee en de Boulevard verdwijnen er, vooral op zonnige dagen wanneer er veel mensen op het strand zijn, steeds meer tweewielers.

Hart voor Katwijk pleitte onlangs al voor een proef met een bewaakte fietsenstalling op de Boulevard. Alle oppositiepartijen steunden deze motie. De drie coalitiepartijen zagen echter niets in het plan. Maar de praktijk lijkt deze gemakzuchtige visie in te halen.

De gemeente ziet zich genoodzaakt (steeds) meer actie te moeten ondernemen om het aantal diefstallen te verminderen. Naast aangestelde fietscoaches (die overigens niet op zondag mogen werken) en allerlei extra beugels en boomstammen, zijn er nu bij de Witte Kerk en de Voorstraat twee zogenaamde ‘fietskoffers’ geplaatst; een met hekken afgezet stuk waar in totaal 250 fietsen geplaatst kunnen worden.

Hart Voor Katwijk juicht deze initiatieven van harte toe en ziet hierdoor het plan om volgend jaar met een bewaakte fietsenstalling te gaan proefdraaien, nog steeds tot een mogelijkheid!