We nemen verantwoordelijkheid en stemmen niet in met nieuwe bibliotheek.

Created with Sketch.

We nemen verantwoordelijkheid en stemmen niet in met nieuwe bibliotheek.

Het voorstel om een nieuwe bibliotheek en muziekschool in de Noordzeepassage te proppen is door Hart Voor Katwijk niet uit te leggen aan de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.
Coalitiepartijen CDA, SGP en CU stemden in de raadsvergadering voor hun eigen voorstel en slechts met een kleine meerderheid (16 voor en 14 stemmen tegen) werd het besluit erdoor gedrukt.Het verplaatsen van de Schelpendamse bibliotheek heeft naar de mening van Hart Voor Katwijk niet het gewenste effect, zeker niet in de moderne digitale tijd van e-books, ipads en digitale nieuwssites.
Dit is geen investeren in de toekomst!
Hart Voor Katwijk wil meer servicepunten en schoolbibliotheken voor degene die nog gebruik maken van de bieb. Dat zijn ouderen en schoolgaande jongeren.
Het bankwezen en de bloemenveiling digitaliseren maar wat doen we in Katwijk?  We gaan terug in de tijd en gebruiken voor die reis dik 11 miljoen belastinggeld.

Coalitiepartners ChristenUnie en de SGP beweren bij hoog en bij laag “geen cent meer dan 11 miljoen euro”. Verbind de SGP-wethouder zijn politieke lot aan deze uitspraak?
Want deze uitspraak is onbetrouwbaar, voor de raad maar ook voor de kiezer, het budget is immers al 11,6 miljoen euro! Dan zijn alle onderzoeken en personeelslasten nog niet meegerekend.

En het CDA? Dat is doof en blind voor de weerstand vanuit de bevolking en trekt zich daar niks van aan. Want de bibliotheek (en inmiddels ook de muziekschool) moet en zal naar de Noordzeepassage.

Van de oppositiepartijen was de grootste, Hart Voor Katwijk tegen het voorstel (Anita van Ginkel is al sinds 2013 felle tegenstander van nieuwbouw van de bibliotheek). Ook KiesKatwijk, VVD en PvdA stemden tegen.
Drie oppositiepartijen (D66, De Lokalen en GemeenteBelangen) waren het in eerste instantie eens met deze locatie in de NoordzeePassage. Vanwege die steun ging het college door met de plannen. Maar déze drie partijen hebben eieren voor hun geld gekozen, de steun ingetrokken en nu pas tegengestemd.

Deze stap zou de coalitie partijen CDA, CU en SGP aan het denken moeten zetten. Ook zij konden nog terug en de inwoners behoeden voor een financiële blunder.
Het hele voorstel deugt niet.
De burgers weten dat allang.