Deze coalitie gooit belastinggeld in de Noordzee

Created with Sketch.

Deze coalitie gooit belastinggeld in de Noordzee

Dit belachelijke voorstel om een nieuwe bibliotheek en muziekschool in de Noordzeepassage te proppen is niet uit te leggen aan de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg! Dit is geen investeren in de toekomst!
Het verplaatsen van de Schelpendamse bibliotheek heeft naar onze mening niet het gewenste effect, zeker niet in de moderne digitale tijd van e-books, ipads en digitale nieuwssites. Hart Voor Katwijk wil juist servicepunten voor degene die nog gebruik maken van de bieb. Dat zijn ouderen en schoolgaande jongeren.

Het bankwezen en de bloemenveiling digitaliseren maar wat doen we in Katwijk? We gaan terug in de tijd en gebruiken voor die reis dik 11 miljoen belastinggeld.
Ik hoor het coalitiepartner ChristenUnie en de SGP zeggen “geen cent meer”.
Dit zijn uitspraken die onbetrouwbaar zijn, voor de raad maar ook voor uw kiezer, het is immers al 11,6 miljoen. Verbind de SGP-wethouder zijn politieke lot aan deze uitspraak?

En het CDA, u hoort yoch ook de weerstand vanuit de bevolking? Of trekt u zich daar niks van aan….u luistert niet naar de kiezer?
Drie oppositie partijen, D66, De Lokalen en Gemeente Belangen waren het in eerste instantie hartgrondig eens met deze locatie in de NoordzeePassage. Daarom ging het college ook door met de plannen. Maar deze drie partijen hebben zich in juni bedacht en gaan vanavond tegen het voorstel te stemmen, net als Hart Voor Katwijk (Anita van Ginkel is sinds 2013 felle tegenstander van de plannen), VVD, KiesKatwijk en de PvdA.

Voorzitter, dit zou de coalitie partijen CDA, CU en SGP aan het denken moeten zetten. U kunt nog terug en de inwoners behoeden voor een financiële blunder.

Het hele voorstel deugt niet en de burgers weten dat allang.

Fractie van Hart Voor Katwijk