Reactie gemeente op reclame posters niet van deze tijd

Created with Sketch.

Reactie gemeente op reclame posters niet van deze tijd

Afgelopen week heeft u het allemaal kunnen lezen in de dagbladen: de gemeente Katwijk maakt zich boos over een reclamecampagne van Leiden Marketing. In Katwijk was deze campagne met de tekst: “Wij zijn open, ook op zondag”, te zien op de driehoeksborden langs de weg.

De gemeente laat weten dat ondernemers niet blij waren met deze campagne van de gemeente Leiden. Hart Voor Katwijk begrijpt dat er ondernemers zijn die deze campagne niet leuk vinden. Maar om een buurgemeente aan te spreken op een reclame uiting gaat Hart Voor Katwijk te ver. Het probleem zit niet bij de gemeente Leiden, maar juist bij de gemeente Katwijk die ondernemers geen mogelijkheid geeft om op zondag de deuren te openen.

Al jaren hoor je op zondag het Katwijkse dialect door de winkelstraten en supermarkten in Noordwijk. Ook Leiden is een gewilde stad om op zondag te vertoeven. Veel Katwijkse ondernemers willen graag op zondag open. Hart Voor Katwijk vindt het dan ook hoog tijd dat we de keuze voor zondag openstelling aan deze ondernemer zelf overlaten. Zeker in het hoogseizoen kan dit aantrekkelijk zijn voor badgasten en toeristen maar ook voor de eigen inwoners.

Laten we duidelijk zijn: Hart Voor Katwijk vindt niet dat winkels op zondag open moeten, maar wil de ondernemer de keuze geven om zelf te bepalen of hij op zondag open wil. Wij vinden het niet meer van deze tijd dat de gemeente bepaald op welke dagen de ondernemer mag werken.

De concurrentie neemt inmiddels ook toe. Binnenkort opent in Oegstgeest, nét over de grens van Rijnsburg, een grote supermarkt haar deuren. Ook op zondag. Dat Katwijkse ondernemers in opstand komen tegen een reclame campagne van de gemeente Leiden is te verwachten want mede door de zondagsopenstelling daar zien ze de eigen omzet verminderen.

In Leidse winkelstraten zijn bijna alle winkelpanden weer voorzien van ondernemers. In Katwijk zien we de leegstand toenemen. (Straks als de bieb plannen doorgaan staat ook de Noordzeepassage leeg.) Wanneer komt dit college eens tot inzicht dat het tij misschien te keren is als ook Katwijkse ondernemers de kans krijgen om de deuren op zondag open te zetten.