Titel-kandidaten voor “Sorry Katwijk”

Created with Sketch.

Titel-kandidaten voor “Sorry Katwijk”

Dagblad “De Telegraaf” opende afgelopen zaterdag op de voorpagina met de in kolossale chocoladeletters geschreven kop: RUTTE ZEGT SORRY.  Onze premier bood omslachtig zijn excuses aan voor vele keren dat hij de kiezers had bedonderd. Door dit te doen denkt hij dat de kiezers het hem gaan vergeven zodat hij met een schone lei kan beginnen en de enorme val in zetelaantal nog kan keren.

Misschien is het een idee voor de lokale Katwijkse pers. De voorpagina is dan alvast ingevuld. Hart Voor Katwijk doet drie suggesties voor “Sorry kandidaten”. Welke partij en welke kandidaat wordt úw “Sorry kandidaat?”

Met stip op één is het CDA binnengekomen met… Willem van Duijn. Hij stelde zich verkiesbaar voor de gemeenteraad. Dat doe je voor de volle vier jaar, behalve als gezondheid en verhuizing dit ambt in de weg staan. Van Duijn was niet zo maar een kandidaat: hij was lijsttrekker, hèt CDA-gezicht in verkiezingen. Kiezers mogen er vanuit gaan dat zo’n boegbeeld de termijn afmaakt en zijn eervolle ambt niet zomaar inruilt voor een penningmeesterschap van een sportclub. Sorry is meer dan op zijn plaats!

Kandidaat nummer twee zit bij KiesKatwijk: Jaap Haasnoot. Jaap heeft overal een mening over maar….Jaap, zo blijkt, stemt voor 90% met het college mee. Is dat verkeerd? Nee, maar wel problematisch als je fanatiek campagne voerde met de slogan “Andere politiek vraagt nieuwe mensen”. Dat is geen roer omgooien maar vooral oude politiek steunen. Hij steunt te vaak een college dat miljoenen euro’s van de belastingbetalers er doorheen jaagt met peperdure projecten. Tja, dan voel je je als kiezer, diplomatiek gezegd, wel op het verkeerde been gezet.

Kandidaat nummer drie is GemeenteBelangen: “Sorry” voor de enorme ruzie direct na de verkiezingen over wie de wethouder mocht worden, waardoor de partij uiteen viel in twee rivaliserende partijen. Nee, dat hadden haar kiezers niet voor ogen toen ze GemeenteBelangen stemden. En wellicht een extra “sorry” aan de kiezers voor het gedrag van mevrouw Corry Vingerling die het presteerde heel veel voorkeurstemmen te halen, door te suggereren dat ze voor de komende periode beschikbaar was, maar nog geen dag na de verkiezingen bedankte voor de zetel.

Doe wat je de kiezers hebt beloofd.
Doe als Hart Voor Katwijk dan hoef je geen sorry te zeggen.

Wie zet u op nummer 1?