Hart Voor Katwijk wil geen verspilling van 5 miljoen!

Created with Sketch.

Hart Voor Katwijk wil geen verspilling van 5 miljoen!

Afgelopen donderdag j.l. werd er gesproken over aanpassingen in het gemeentehuis. Deze aanpassingen zijn nodig om in de toekomst de werklocatie “Het Heerenhuys” af te stoten. Dit zou kostenbesparend werken. Echter kost deze aanpassing van het gemeentehuis ruim 5 miljoen. Een behoorlijke uitgave zonder dat we duidelijk weten of dit wel een succes gaat worden.

De Gemeente werkt op 2 locaties, te weten het gemeentehuis zelf en locatie Heerenhuys. Deze locatie is gevestigd in Katwijk aan den Rijn bij de Wilbert. Het huurcontract hiervoor loopt echter af in 2021 en het college wil graag van deze dure locatie af.  Dit standpunt kan Hart Voor Katwijk nog begrijpen. Echter wil dit college daarvoor het gemeentehuis aanpassen voor maarliefst 5 Miljoen!.

De onderbouwing om deze aanpassing te doen zijn ronduit vaag. Er is maar 1 plan gepresenteerd. De wethouder is er vol lof over, maar op vragen uit de gemeenteraad om andere plannen te presenteren of werkplekken, als proef, terug te brengen naar 0,7 krijgt de raad geen response. ” Dit is mijn plan, zo gaan we het doen” zo zei wethouder van der Spijk.

Hart Voor Katwijk heeft zich diep in de infrastructuur van de gemeente verdiept. Er draaien bij de gemeente dure software pakketten die het op dit moment al mogelijk maken om thuis te werken. Als meer mensen, dan de 240 van dit moment, thuis zullen werken op bepaalde dagen dan hebben we ook minder werkplekken nodig. Een kostenbesparing van ruim 5 miljoen. Vergaderingen kunnen worden gedaan via Lync of Skype for Bus. Daarnaast werken gemeentes als Amsterdam al jaren lang succesvol met deze manier van werken. Er zijn in Amsterdam voor alle medewerkers gewoonweg niet genoeg werkplekken. Met een thuiswerkplanning en met de afspraak om op vergaderingen aanwezig te zijn draait deze organisatie al jaren met succes. De wethouder wil hier geen onderzoek of medewerking aan verlenen. Dit college geeft liever 5 miljoen uit aan aanpassingen en een overkapping en durft niet te denken aan digitaal werken.

Hart Voor Katwijk had graag gezien dat de wethouder de 240 thuiswerkers uitbreidt naar 500 dan zijn we het Heerenhuys kwijt en hoeven we geen of nauwelijks aanpassingen te doen aan het gemeentehuis. De software is er… Nu nog een up to date college!