Coming Out Day 2015 ook in Katwijk!

Created with Sketch.

Coming Out Day 2015 ook in Katwijk!

Wereldwijd is 11 oktober sinds 1987 ‘Coming Out Day’ en vrijdag 9 oktober hangt Katwijk, net als steeds meer andere gemeenten in Nederland de Regenboogvlag uit.
Begin september heeft de gemeenteraad met een motie gevraagd om ook deze vlag te hijsen vanaf het gemeentehuis. Het college wil tegemoet komen aan deze wens en heeft daarvoor de vlaggenmast tegenover het gemeentehuis bij de rotonde aan de Zeeweg (de eerste mast vanaf de rotonde) aangewezen.
Helaas niet vanaf het gemeentehuis zelf, dat vinden we jammer, maar het laatste woord is nog niet gesproken over het Katwijkse vlaggenprotocol. Voorbeelden van hoe het ook, kan zijn er voldoende: er zijn in Nederland nu zo’n 50 gemeenten en een ministerie die vanaf overheidsgebouwen vlaggen en er wapperen dit weekend regenboogvlaggen in de Hofvijver.

Toch is Hart Voor Katwijk trots dat onze gemeente Katwijk meedoet aan deze internationale dag om de tolerantie, acceptatie en gelijkheid van inwoners met een andere seksuele gerichtheid of genderidentiteit te vergroten.

(Op zondagen wordt er door de overheid niet gevlagd, vandaar 9 i.p.v.11 oktober)