Hart Voor Katwijk wil geen betutteling gemeente bij koopzondag.

Created with Sketch.

Hart Voor Katwijk wil geen betutteling gemeente bij koopzondag.

Afgelopen raadsvergadering 1 oktober spraken we over de petitie om koopzondagen in Katwijk mogelijk te maken. De vele handtekeningen die zijn afgegeven aan het raad en college onderstrepen deze vrije keus van de ondernemer.

Hart Voor Katwijk wil de vrijheid van de winkeliers benadrukken. Winkeliers mogen zelf bepalen of ze zondag opengaan. Het is hun commerciële afweging, niet die van een overheid. We zijn voor gelijke kansen creëren en dat is: de zondag openstelling niet verplichten maar ook niet verbieden zoals we nu in Katwijk doen.

Meedenken i.p.v. tegenwerken. Geen betutteling van de gemeentelijke overheid!

Vanaf de oprichting is dit al een belangrijk issue voor Hart Voor Katwijk. We hebben ons bijvoorbeeld al in december 2013 ingezet om een enkele koopzondag mogelijk te maken voor de AH in Rijnsburg en tuincentrum Moerkerk. Deze ondernemers zien hun klanten op zondag in Noordwijk hun inkopen doen en vinden het een gemiste kans dat zij van de gemeente Katwijk niet open mogen. Maar helaas, met dit college van CDA/SGP/ChristenUnie gaat hem dat niet worden. Ook het voorstel van Hart Voor Katwijk voor een proefperiode werd niet gehonoreerd.

Lees hier de inspreektekst van de heer Verburg van de AH in De Hoftuin.

 

Hart Voor Katwijk roept dan ook de voorstanders van de koopzondag op om over twee jaar naar de stembus te komen, dan kunt u Hart Voor Katwijk stemmen.