Bestemmingsplan ’t Duyfrak zonder wijzigingen doorgedrukt!

Created with Sketch.

Bestemmingsplan ’t Duyfrak zonder wijzigingen doorgedrukt!

Afgelopen donderdag 2 juli, de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Wat een domper. Ter bespreking stond het Bestemmingsplan ’t Duyfrak.
Waar de gehele oppositie tegen het voorstel (dat hierin staat opgenomen) van het peperdure plan voor de kop van het Botenpad stemde, gingen alle christelijke partijen akkoord met het belachelijke voorstel om daar een verbinding tussen het ’t Duyfrak en de Waterlelie te maken, dwars door de grond van een permanent bewoond huis en een prachtig onderhouden tuin en dito oever. En dat alleen maar om een paar wandelaars en fietsers daar langs de Rijn te laten gaan.

Echt niet normaal zoals deze partijen met hun inwoners omgaan en als ik dan een reactie van de fractievoorzitter van het CDA mag citeren:

waar maak je je druk om, het gaat hier maar om één persoon,

dan ben ik helemaal klaar met deze christelijke coalitie die hun oren laten hangen naar de ChristenUnie wethouder.

Dit plan is destijds in de gemeente Valkenburg ook al twee maal ter tafel geweest, maar toen is er steeds een streep doorgehaald. Nu we gemeente Katwijk zijn gaat de gemeente gewoon door met dit plan door middel van onteigening en wordt er gesteld dat het om een recreatiewoning gaat. Dit terwijl er nooit stappen zijn ondernomen om een eind te maken aan permanente bewoning van dit pand sinds vele jaren. In mijn ogen onbehoorlijk bestuur.
Nu wordt er van de belastingcenten van de burgers een zinloos stukje fiets/voetpad aangelegd met daarin twee bruggen, terwijl fietsers na de Waterlelie niet verder kunnen omdat het dáár alleen wandelpad is.
En het argument dat kinderen daarlangs naar school moeten kunnen slaat ook nergens op. Ten eerste zou ik niet willen dat mijn schoolgaande kinderen zo dicht langs het water zouden gaan en ten tweede denk ik niet dat kinderen uit het oude dorp deze route zullen nemen want dat zou een omweg zijn via het Boonrak of via het smalle pad langs Rijnhorst.

Er is in het mooie park in ’t Duyfrak voldoende wandel- en fietsruimte voor mensen die van de Oude Rijn willen genieten. Naar onze mening is daar zeker geen noodzaak om een inwoonster zwaar te duperen door een plan door te drukken van bijna een half miljoen om een pad van een paar meter aan te leggen.

Met de rest van het bestemmingplan ging de fractie van Hart Voor Katwijk wel akkoord.

Aad Oosterlee,
Hart Voor Katwijk