Schriftelijke vragen over Coming Out Day 2015

Created with Sketch.

Schriftelijke vragen over Coming Out Day 2015

Fractielid Gijsbert Schrijvers had de intentie om tijdens de raadsvergadering van 21 mei 2015, mondelinge vragen te stellen over de Coming out dag. Tijdens het presidium waren een aantal fractievoorzitters van mening dat dit niet actueel genoeg was om te benoemen in de raad. Naar aanleiding daarvan heeft Hart Voor Katwijk schriftelijke vragen opgesteld.

Op Coming Out Day, die jaarlijks op 10 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne of biseksueel openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming Out Day vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

Regenboogvlag op gemeentehuizen en ministeries

Ter gelegenheid van Coming Out Dag hijsen het recordaantal van 52 gemeenten en het ministerie van OCW de regenboogvlag. De regenboogvlaggen zullen voornamelijk op vrijdag 10 oktober tussen 16.00 en 17.00 uur gehesen worden. Deze actie is op Twitter te volgen via #regenboogvlag2015 en #comingoutdag2015

Katwijk niet?

Vele gemeentes doen mee aan deze actie, en hijsen op 10 oktober de vlag. In Leiden is het complete Centraal Station

Foto: Sleutelstad.nl

Foto: Sleutelstad.nl

gewikkeld in de regenboog vlag. Ook vele kerken hijsen in Leiden de vlag, net als het gemeentehuis. Echter Katwijk niet. Hart Voor Katwijk vindt het jammer dat een grote gemeente als Katwijk aan zo’n evenement geen aandacht schenkt. In aanloop naar 10 oktober vindt Hart Voor Katwijk dat wij ook niet achter kunnen blijven om onze acceptatie duidelijk te maken.

Schriftelijke vragen

De fractie van Hart Voor Katwijk heeft dan ook besloten om hier schriftelijke vragen over te stellen. Deze zijn inmiddels aangeboden aan de Griffier.

  
Gijsbert Schrijvers

Hart Voor Katwijk