Reactie Hart Voor Katwijk op nieuw te vormen college

Created with Sketch.

Reactie Hart Voor Katwijk op nieuw te vormen college

Het rapport van de informateur was duidelijk: 4 partijen moeten een college vormen, dat zijn de partijen CDA (7), SGP (6), ChristenUnie(6) en GemeenteBelangen (4) samen 23 zetels.
Hart Voor Katwijk heeft aan de informateur een voorkeur uitgesproken voor een winnaars-coalitie waar ook wij zouden meedoen in een coalitie van 2 confessionele en 2 niet-confessionele partijen. Op die manier denken we de beloftes die we tijdens de campagne gedaan hebben het beste waar te kunnen maken. Het advies van de informateur is echter een Staphorst Light-college geworden. Dit wijst op een zoveelste ‘lood-om-oud-ijzer’ coalitie zonder enige vernieuwing.

Opmerkelijk is verder dat een groot aantal partijen richting de informateur hebben aangegeven geen voorkeur te hebben voor ondertunneling bij de Duinvallei terwijl bijna alle partijen zich in verkiezingstijd daarvoor uitspraken. Kiezersbedrog. Hart Voor Katwijk vreest gezien het verleden van de beoogde coalitiepartijen dat er niets terecht zal komen van de Westerbaan en beloftes van belastingverlaging.

Hart Voor Katwijk is de grootste oppositiepartij en zal de ontwikkelingen volgen en niet nalaten verkiezingsbeloften van de vier (beoogde) coalitiepartijen in herinnering te roepen.