Lees vandaag: onze lijsttrekker in het LD.

Created with Sketch.

Lees vandaag: onze lijsttrekker in het LD.

foto molen 2014Door LD Politiek Live, 12 maart 2014 10:21

‘De VVD Katwijk is de VVD niet meer’

KATWIJK – Volgens Anita van Ginkel (lijsttrekker Hart Voor Katwijk) is de keuze in Katwijk al jaren lood om oud ijzer. Daar wil zij met haar partij iets aan doen. “Wij willen het gemeentehuis echt opschudden.” Vanavond 20.00 uur is zij te gast bij LD Politiek Live.

,,We hebben de eerste twee jaar van deze raadsperiode goed bezuinigd in Katwijk. We hebben de OZB niet verhoogd. Dat wilden andere partijen wel. Ik was toen nog fractievoorzitter van de VVD en heb dat toen gelukkig tegen weten te houden. Een jaar geleden werd ik uit de partij gezet. Sindsdien is de VVD de VVD niet meer.

Kijk maar naar de bizarre plannen. Een winkelboulevard aan de N206, het bouwen van studentenwoningen, hun plannen met het voormalig vliegveld Valkenburg. De partij in Katwijk draagt alleen nog maar het logo van de VVD.
Katwijk geeft op dit moment teveel uit. Er moet een nieuw zwembad komen voor achttien miljoen, een nieuwe bibliotheek voor elf miljoen. Dat geld kunnen we beter besteden; dat moeten we reserveren de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Bijna alle partijen beloven belastingverlaging. Als we een nieuw zwembad en een nieuwe bibliotheek willen èn de N206 willen ondertunnelen, kunnen ze dat niet waarmaken. De PvdA, GemeenteBelangen en het CDA zeggen bereid te zijn lokale belastingen te verhogen als het echt niet anders kan. Nou, dan weet je het wel.

Wij willen het gemeentehuis echt opschudden, weg met het ‘old boys network’. Katwijk is te braaf en te gezagsgetrouw. De lobby voor ondertunneling en tegen massale bebouwing op Valkenburg is veel te laat in gang gezet. De gemeenteraad heeft daar nu zelf het voortouw maar in genomen. Ik hoop dat het niet te laat is.
Het moet allemaal transparanter. De gemeenteraad vergadert regelmatig achter gesloten deuren, vaak zonder dat ik daar de noodzaak van inzie. Als het gaat over de bebouwing op Valkenburg bijvoorbeeld, hoort de gemeenteraad nog niet de helft van de besluiten. De communicatie van de gemeente is simpelweg onder de maat. Dat terwijl je tegenwoordig zo simpel en snel met elkaar kan communiceren.

Het laatste jaar zat ik in m’n eentje in de raad. Dat was geen pretje. Ik hoop dat Hart Voor Katwijk na 19 maart met z’n vieren is. Het is in Katwijk al jaren lood om oud ijzer. Wij gaan daar verandering in brengen.’’

Interview: Jan Vogel. Foto: Taco van der Eb