CDA campagne: een grote Januskop.

Created with Sketch.

CDA campagne: een grote Januskop.

bekersVan alle campagnes die de plaatselijke lokale partijen voeren vindt Hart Voor Katwijk die van het CDA toch het meest verbazingwekkend en betreurenswaardig. Nu kom je hiermee al snel op nummer één, wanneer de VVD helemaal niets aan campagne doet.

Het CDA regeerde in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg vele tientallen jaren. En ook in de nieuwe fusiegemeente is zij met twee wethouders en een CDA burgemeester de dominante partij binnen alle coalities. “We rule this city”. Het CDA is medeverantwoordelijk voor alle regelgeving in onze gemeente. Dus ook die regelgeving die zij nu in paginagrote advertenties in de kranten aanvalt.

Snapt u dat nog? Je overspoelt als CDA allerlei Katwijkse verenigingen met beperkingen en regels en vervolgens ga je in een paginagrote campagne advertentie pleiten voor versoepeling van die regels en zegt tegen die verenigingen “dat er teveel regels zijn”.
Het CDA adverteerde met “minder regels voor ondernemers”, terwijl het CDA met alle die regels voor ondernemers heeft ingestemd. Ja, zelf vaak heeft laten opstellen.
Wethouder Van Duijn stemt in met streng controleren op geluidsoverlast bij alle evenementen. En nu in verkiezingstijd ondertekende lijsttrekker Van Duijn namens CDA Katwijk een convenant met Castellumpop dat dat niet meer hoeft als een vereniging eerder heeft bewezen zich aan de regels te houden.
En zo gaat het maar door. Als wethouder maak je regels, als lijsttrekker wil je ze afschaffen. Denken ze nou echt bij het CDA dat de Katwijkse kiezers dit niet doorzien?

Ook met het waarheidsgehalte is het slecht gesteld, maar dat bewaar ik voor mijn volgende blog. Daarin onthul ik dat het CDA ergens fel voorstander was, maar nu zelfs adverteert dat zij de grote tegenstander waren.

Waarover het gaat? Wie het weet krijgt een unieke Hart Voor Katwijk beker.

Anita van Ginkel-Lanting