Hart Voor Katwijk!

Created with Sketch.

Hart Voor Katwijk!

Vandaag is het persbericht uitgegaan: want de naam van de politieke partij is goedgekeurd:

“Hart Voor Katwijk, voor alle inwoners.
Op 22 oktober heeft het centraal stembureau in een ingelaste vergadering de naam goedgekeurd van de nieuwe politieke partij opgericht door raadslid Anita van Ginkel. De naam die gebruikt gaat worden bij de gemeenteraadsverkiezing van 19 maart 2014 is “Hart Voor Katwijk”.
De naam “Hart voor Katwijk” is gekozen omdat zij uitdrukking geeft aan de passie die alle leden van deze politieke partij gemeen hebben: zij houden van dit stukje Nederland en haar bijzondere inwoners en willen dat ieder individu in de volle vrijheid en verantwoordelijkheid voor anderen zijn leven daar vorm kan geven.

Hart Voor Katwijk wil verder kijken, naar meer dan alleen de korte termijn, dus nu ook voor de toekomstige generaties verantwoordelijke en goede keuzes maken.
Het is de liefde, het hart, voor Katwijk en haar inwoners dat de nieuwe partij drijft. Niet religie, niet verouderde negentiende eeuwse ideologieën, niet eigen belangen of carrière zijn de drijfveren van haar toekomstige raadsleden maar het volksvertegenwoordiger willen zijn voor alle inwoners.
Dus hun problemen zichtbaar maken, vertolken en willen oplossen, door wel te verschijnen bij werkbezoeken, door wel mails en brieven te beantwoorden, door wel tijdens verkiezingen beloftes te doen en die niet te vergeten.
Dit alles ook vanuit een realistisch besef dat een overheid niet alles moet en niet alles kan oplossen en dat er in toenemende mate geworsteld wordt door Katwijkse burgers met de verplichtingen die ons, wellicht goedbedoeld, worden opgelegd door de talrijke regelingen uit de kokers van de gemeentelijke bureaucratie.

De nieuwe partij is op moment bezig met het verkiezingsprogramma.
Verder zijn er gesprekken met kandidaten en kunt u binnenkort kennismaken met kandidaat-raadsleden en de doelstellingen van de partij.
Hart Voor Katwijk wil er voor u zijn in de gemeenteraad. We hopen dat nog velen zich gaan aansluiten.
Wij, u, de inwoners van Katwijk, zijn namelijk het Hart Voor Katwijk.”