Bijeenkomst Rijnlandroute in “de Peuk”, Valkenburg

Created with Sketch.

Bijeenkomst Rijnlandroute in “de Peuk”, Valkenburg

          Namens Hart voor Valkenburg de volgende oproep:

De verdubbeling van de N206 ofwel Tjalmaweg zal gevolgen hebben voor iedereen die langs of vlakbij de weg woont en werkt.

Zoals het ernaar uitziet zal er langs de gehele Tjalmaweg geluidschermen geplaatst moeten worden: 4 rijstroken met daarbij een vrijliggende busbaan, produceren veel meer geluid dan nu het geval is. Zekerheid daarover is er nog niet maar Valkenburg zal achter een muur geplaatst worden als die schermen er wel nodig blijken te zijn.
Maar ook langs wandelpad en fietspad zal de situatie ingrijpend anders worden , het vrije zicht over de weg over vliegveld en richting duinen is dan verdwenen. Over twee meter hoge schermen kun je niet heenkijken!
Dat heeft forse ingrijpende gevolgen voor de leefomgeving van bewoners van Veldzicht, Duinzicht en alle andere woningen aan of vlakbij de Tjalmaweg.

Beste Valkenburgers, dit gaat ons allemaal aan dus kom 15 juli om 19.00 uur naar de Peuk.

De provincie zal het hele trace door middel van computersimulatie laten zien zodat duidelijk wordt welke gevolgen de verdubbeling van de Tjalmaweg zal hebben. Achteraf klagen heeft geen enkele zin maar vooraf vragen stellen en antwoorden krijgen wel. Want er zijn nog wijzigingen mogelijk maar dan moeten we wel gaan de 15e!
Bewoners van Veldzicht, Duinzicht en stukje Meanderlaan krijgen een uitnodiging van de provincie met de post. Maar anderen niet dus lees dit, geef het door en kom!